HTML

És akkor aznap este sem volt másról szó, minthogy mire várjunk, miről szóljunk, mire mondhatjuk azt, hogy az idő értelemmel telik. Hanem ez csak egy pillanat volt, és eltűnt, ahogy megjöttek a Zsigmondék. Ők olyan jövősek, és mindig megtaláljuk együtt az utat, az emberi lét értelme feletti örömünnepre, na persze a hagyományoktól jobbára igen eltérő módon. Mert a kijelölt utak túrosak, azokat nem lehet jól csinálni, ellaposodtak, és nagyon jól beláthatóak. A legmájerebb vonalvezetés is csak egy olcsó vállveregetésre lenne elég, már, ha lenne, aki ezt megtenné, de nem. Viszont Malina mosolya sosem erre a lepusztult sztrádára vezet. Egy merőleges kitérővel hamar eltávolodik a mindennapok értékrendje, és sosem látott meredély enged szabadjára: lehet zuhanni lefelé, de felfelé is, kinek hogy ízlik a gravitációval játszani. De aki a repülésre nem is azonnal adja magát, kétségtelen felemelkedésre szólítja maga az a profán tény, hogy az emberiség (benne saját magunk is!) zárójelbe van téve. Nincs teljesen áthúzva, csak ott van a folyosó egy félreeső sarkában összecsomagolva, ha valakinek mégis kéne. De nem kell, éppen erről szól a szombat. Empatikus eufóriával tekinteni hol le, hol föl a zaklatott kis patkányok menetelésére, akik a számegyenes savanyú egymásutánjára építik a napjaikat, a heteiket, és halálukat.
Ahányszor ezt megemlítem, furcsa módon mindenki megért. Először arra gondoltam, mosolyuk üres és kajla. De a visszaigazolások nem erről árulkodnak. Van, amikor még odalenn elbeszélgetünk e szakadék iszonytató mélységéről, és ha túlzottan merengő pozícióba merevedek, emlékeztetnek arra, amit mondani szoktam pedig odaát: a szomorúság az értetlenség gyümölcse. Ilyenkor elgondolkozok, mert hiszen pont nagy megértési vággyal veselkedtem az imént, akkor most mégis miért hogy? De igen, csakhamar igazat kell adnom időeltolódott énemnek, és kiegészítem a mondandóját azzal, hogy fényforrás nélkül nincs világos, a Nap se örökké világít. A fényt a sötét ösvényre átmentők a legnagyobb szociális munkások. Ezt persze ők nem tudják, nincs ráírva a számegyenesre. Majd.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boszorkanytanc.blog.hu/api/trackback/id/tr773234873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása